Nieuwsoverzicht

TODO

Nieuwe coronamaatregelen

Gepubliceerd op 21 November 2021 door StuRa

Vanaf zaterdag 20 november 2022 gelden er nieuwe coronamaatregelen.

Wat wil dit juist zeggen voor de studenten aan onze faculteit?

Voor de on-campus lessen verandert er niets. Het is niet de bedoeling dat de lessen vervangen worden door online activiteiten, al zou het natuurlijk kunnen dat lesgevers hier zelf anders over beslissen.

Zoals de meesten al gehoord hebben zal ook onze facultaire bib tijdelijk andere openingsuren hebben (9u - 13u), waarom?

  • Door ziekte/quarantaines is er een personeelstekort.
  • UGent medewerkers worden verwacht deels van thuis uit te werken, dit geldt OOK voor het bib personeel.
  • Voor sommige, meer kwetsbare, bib-medewerkers is het niet meer haalbaar om met deze cijfers (full time) on-campus te werken.

Wij doen ons uiterste best om, samen met de faculteit, tot een oplossing te komen en meer studieplekken in te richten op de faculteit!

Wie vragen of opmerkingen heeft mag ons steeds contacteren!

TODO

Tweede Algemene Vergadering

Gepubliceerd op 04 November 2021 door StuRa

Na het overweldigend succes van de eerste algemene vergadering, nodigen we jullie graag terug uit om massaal aanwezig te zijn op de tweede editie.

Ben jij altijd al geïnteresseerd geweest in het reilen en zeilen van de studentenraad van onze faculteit? Heb je suggesties over wat beter kan, een opmerking bij een bepaald vak? Dan ben je meer dan welkom op onze Algemene Vergadering (AV)! Er worden drankjes en snacks voorzien

Waar? Lokaal 8.1 Multimedialokaal in Campus Aula (oud LLM-lokaal)

Wanneer? 9 november om 19u30

Meer info vind je hier.

TODO

1ste Algemene Vergadering

Gepubliceerd op 06 October 2021 door StuRa

Het nieuwe jaar is weer van start, dus dat betekent ook dat StuRa terug is met haar eerste Algemene Vergadering (AV) van het academiejaar! Op maandag 11 oktober verwelkomen we jullie graag om 19u30 in Lokaal 8.1 Multimedialokaal (het oude LLM-lokaal in Campus Aula).

Op AV's discussiëren we over belangrijke beslissingen die in de commissies moeten worden gestemd, of denken we samen na over hoe we de faculteit nog beter kunnen vertegenwoordigen. Iedereen is welkom om hieraan deel te nemen. Heb je een voorstel dat je wilt bespreken, heb je een probleem of wil je gewoon eens zien hoe zo een vergadering verloopt? Kom gerust langs! We ontvangen je met open armen en zorgen ervoor dat ook nieuwkomers vlot mee kunnen.

Meer info vind je hier.

Tot dan!

StuRa-Team

TODO

StuRa's studiewijzer

Gepubliceerd op 16 September 2021 door StuRa

Met trots kondigt StuRa haar studiewijzer aan!

Deze studiewijzer geeft je tips en tricks van jouw voorgangers om jou dat laatste duwtje in de rug te geven. Per vak vind je een overzicht van o.a. de moeilijkheidsgraad, werklast, inhoud van de lessen, … inclusief studiebegeleiding van het monitoraat en handige studietips van studiegenoten. Let wel op, iedere student is anders en heeft een andere aanpak. Doe dus wat voor jou het best werkt en wat je natuurlijk kan volhouden.

Download hier onze studiewijzer.

TODO

Data AV's 2021-2022

Gepubliceerd op 04 September 2021 door StuRa

Maandelijks organiseert StuRa een Algemene Vergadering (AV) waarop alle belangrijke punten worden besproken. Heb je een voorstel dat je wilt bespreken, heb je een probleem of wil je gewoon eens zien hoe zo een vergadering verloopt? Kom gerust langs! We ontvangen je met open armen en zorgen ervoor dat ook nieuwkomers vlot mee kunnen. Hieronder vind je de data van de AV's in het eerste semester 2021-2022:

-Maandag 11/10 - 19u30

-Dinsdag 9/11 - 19u30

-Maandag 6/12 - 19u30

Al onze AV's vinden plaats op onze nieuwe campus: Campus Technicum. Exact adres volgt later. We hopen je binnenkort te mogen ontmoeten!