Ontdek hier wat StuRa doet voor en door studenten!

Verkiezing StuRa-bestuur 2022-2023

StuRa 18 April 2022

Alweer verkiezingen? Ja hoor, we zoeken nog enkele geëngageerde studenten om het dagelijks bestuur van StuRa te vervolledigen! Concreet kan je kandidaat stellen voor de volgende posities:

Een omschrijving van de verschillende functies vind je in onze statuten.

Wat hebben we jou te bieden?

Hoe kan ik kandideren?

Iedereen die met een diplomadoelcontract of die voor minstens 27 studiepunten ingeschreven is in een opleiding die door Faculteit PSW ingericht wordt, kan zich kandidaat stellen voor een functie. Dat doe je door deze Google Form in te vullen. Op de verkiezings-AV worden spontane kandidaturen ook aanvaard. Twijfel je nog of wil je meer informatie, contacteer ons dan gerust via het huidige bestuur, StuRa@UGent.be of Matthias.Vandevoort@UGent.be

Hoe verloopt een verkiezings-AV?

De verkiezingsvergadering verloopt als volgt: Om beurt stellen de verschillende kandidaten zich voor waarna de aanwezigen op de vergadering vragen kunnen stellen. Vervolgens verlaten alle kandidaten voor eenzelfde positie gezamenlijk de vergadering en kan de vergadering beraadslagen. Bij bestuursverkiezingen heeft iedereen stemrecht die kennis genomen heeft van de statuten en die op minstens twee van de drie voorbije vergaderingen (de vergadering waarop de stemming plaatsvindt niet meegerekend) aanwezig was. Na de stemronde wordt de uitslag bekend gemaakt.

De verkiezings-AV vindt dit academiejaar plaats op maandag 2 mei om 19u30 in campus Technicum. Meer info daarover vind je op onze Facebookpagina.

Recent nieuws

Word buddy!

StuRa

16 September 2023

Wat heeft StuRa dit semester verwezenlijkt?

StuRa

12 January 2023

Succes met de examens!

StuRa

10 January 2023

Kerstwensen van het StuRa-bestuur!

StuRa

23 December 2022