Ontdek hier wat StuRa doet voor en door studenten!

Verkiezingen StuRa bestuur

StuRa gaat elk jaar op zoek naar een ge├źngageerd bestuur om het volgende academiejaar de studentenvertegenwoordiging aan de faculteit in goede banen te leiden! Concreet kan je kandidaat stellen voor de volgende posities:

Een omschrijving van de verschillende functies vind je in onze statuten.

Wat hebben we jou te bieden?

Hoe kan ik kandideren?

Iedereen die met een diplomadoelcontract of die voor minstens 27 studiepunten ingeschreven is in een opleiding die door Faculteit PSW ingericht wordt, kan zich kandidaat stellen voor een functie. Dat doe je door deze Google Form in te vullen. Op de verkiezings-AV worden spontane kandidaturen ook aanvaard. Twijfel je nog of wil je meer informatie, contacteer ons dan gerust via StuRa@UGent.be.

Hoe verloopt een verkiezings-AV?

De verkiezingsvergadering verloopt als volgt: Om beurt stellen de verschillende kandidaten zich voor waarna de aanwezigen op de vergadering vragen kunnen stellen. Vervolgens verlaten alle kandidaten voor eenzelfde positie gezamenlijk de vergadering en kan de vergadering beraadslagen. Bij bestuursverkiezingen heeft iedereen stemrecht die kennis genomen heeft van de statuten en die op minstens twee van de drie voorbije vergaderingen (de vergadering waarop de stemming plaatsvindt niet meegerekend) aanwezig was. Na de stemronde wordt de uitslag bekend gemaakt.

De verkiezings-AV vindt dit academiejaar plaats op maandag 15 mei om 18u00 in campus Technicum.