Ontdek hier wat StuRa doet voor en door studenten!

Projecten

Naast het vertegenwoordigen van studenten, ondersteunt en organiseert StuRa verschillende projecten ten voordele van de studenten van de UGent. Klik op de titel van het project en ontdek meer!

Image

Infototem

Om de zichtbaarheid van StuRa naar een hoger niveau te tillen, besloten we onze eigen infototem ineen te knutselen.
Image

De Slimste Pol & Soc'er

Niet alleen StuRa maar ook de proffen steunen met een ludieke social media-actie de eerstebachelorstudenten doorheen de Tussentijdse Toetsen. De proffen willen weten of ze de leerstof onder de knie hebben... 'Wat weet jij over het correlatiecoëfficiënt, het breuklijnmodel, Thomas Moore....'?
Image

Studiewijzer

De studiewijzer geeft je tips en tricks van jouw voorgangers om jou dat laatste duwtje in de rug te geven. Per eerste semestervak van jouw eerste jaar vind je een overzicht van o.a. de moeilijkheidsgraad, werklast, inhoud van de lessen, … inclusief studiebegeleiding van het monitoraat en handige studietips van studiegenoten. Let wel op, iedere student is anders en heeft een andere aanpak. Doe dus wat voor jou het best werkt en wat je natuurlijk kan volhouden.
Image

Tweedehandsboekenverkoop

De pagina is bedoeld als platform voor pol&soc-studenten om potentiële (ver)kopers in contact te brengen met elkaar. Indien je tweedehandsboeken zoekt/wilt verkopen, kan je een bericht plaatsen in deze groep.
Image

Faculteitsbib langer open!

Vind je het spijtig dat de facultaire bibliotheek al zo vroeg sluit? Daar hebben we een oplossing voor gevonden! Via vrijwilligers zal de facultaire bibliotheek in campus Technicum in de blok/examenperiode - die zou sluiten om 17 uur - openblijven tot 19 uur! Je neemt voor twee uurtjes plaats achter de balie waar je kan studeren en je krijgt er een vaste studieplek, koffie, thee, versnaperingen én onze eeuwige dankbaarheid in de plaats. StuRa bekijkt samen met de bib-medewerkers of we in de toekomst met een vaste groep vrijwilligers kunnen werken die ook vrijwilligerscontract - en vergoeding zouden krijgen.
Image

International Buddy Program

Gezocht: buddies voor inkomende uitwisselingsstudenten! Volgend semester ontvangt onze faculteit opnieuw heel wat buitenlandse uitwisselingsstudenten. Wil jij hen graag ontmoeten en hen wegwijs maken aan onze faculteit? Geef je dan op als buddy voor volgend semester! → Meer info en inschrijven via rio@ugent.be
Image

StuRa-Quiz

StuRa organiseert elk jaar in het tweede semester de enige echte 'StuRa-Quiz! Kom jouw hersenscellen testen met deze leuke én grappige quiz! Ben jij die pol&soccer die met de hoofdprijs aan de haal gaat? Een gezellige avond gegarandeerd!
Image

Koffiekoek for follow

Nog geen ontbijt voorzien op dinsdag? Geen probleem: StuRa deelt gratis kofiekoeken uit in ruil voor een follow op Facebook of Instagram! Het leek haast onmogelijk, maar de les Politicologie wordt zo nog toffer dan normaal
Image

Startdagen

Op de startdag maak je kennis met elkaar, het monitoraat (studie- en trajectbegeleiders), je opleiding en met de studentenverenigingen. Bovendien krijg je heel wat praktische informatie om zo vlot mogelijk van start te gaan! De startdagen gingen door eind september. StuRa begleidt de studenten en biedt hun graag een drankje aan bij de receptie!
Image

Faculty Kick Off

StuRa trapt samen met Politeia, in samenwerking met onze Faculteit, het academiejaar af met een heuse "Faculty Kick-Off" voor ALLE studenten Politieke en Sociale Wetenschappen! Mis dit uniek evenement niet en start je academiejaar met ons in stijl!
Image

Facultaire Infodag

StuRa staat fris en monter op de facultaire infodag voor toekomstige studenten, rondleidingen begeleiden op de campus, uitleg geven over de opleiding en het studentenleven daarbuiten. StuRa heeft een standje met flyers, balpennen, studiewijzers en foto’s van activiteiten op de ‘infomarkt’
Image

StuRa-Vergaderingen

StuRa komt maandelijks samen om te praten over de "hot topics" die studenten aanbelangen. Elke student kan hier terecht met een probleem, idee of vraag. Alle studenten van de faculteit zijn welkom ... met een hapje, drankje en een toffe bende studenten!